Representà a la província d’Alacant amb sis equips en la competició que va tindre lloc en el pavelló de Burjassot.

L’Institut d’Ensenyança Secundària (IES) Manuel Broseta de Banyeres de Mariola va participar en la fase final del campionat autonòmic de Colpbol. Va representar a la província d’Alacant amb un total de sis equips: Quatre de segon cicle d’ESO, dos de primer cicle i altres tants de Batxillerat.

La competició, que es desenvolupà en el pavelló municipal de la localitat valenciana de Burjassot, va comptar a més amb els equips següents: Institut d’Ensenyança Secundària Cid Guerrajador de València, Institut d’Ensenyança Secundària Vicenta Vaig ferrar Escrivà de Patraix (València) i Institut d’Ensenyança Secundària Violant de Casalduch de Benicàssim (Castelló).

El Colpbol passa per ser una modalitat esportiva que va nàixer a la Comunitat Valenciana en 1997. Es va gestar a través d’un procés d’investigació-acció en la pràctica diària de les classes d’Educació Física i va basar la seua filosofia en el joc col·lectiu encaminat a fomentar la màxima participació possible de tots els jugadors, siga quin siga el seu nivell fisicomotor i les seues condicions, així com a reduir les diferències individuals i a exigir la col·laboració i comunicació col·lectiva per a aconseguir l’objectiu final del joc, el gol.

El Colpbol és, en definitiva, un esport col·lectiu d’invasió disputat per dos equips mixtos format per set jugadors en un espai clarament definit, la finalitat del qual és introduir una pilota en la porteria contrària a base de colps amb la mà.
Actualment es pràctica a Espanya, Europa i Amèrica.

ies-manuel