Es tracta d’una modalitat esportiva en auge entre els estudiants i creada per un professor d’Educació Física a València en 1997. El colpbol, una nova modalitat esportiva que cada vegada té més adeptes, sobretot entre els estudiants, serà protagonista a Almoradí el 26 de març. Eixe dia en el pavelló Venancio Costa se celebrarà el i Trobada Escolar de Colpbol.

Segons l’edil d’Esports, Alfonso García, “es tracta d’un nou esport sorgit a València en 1997 i ideat per un professor d’Educació Física. Es disputa entre dos equips mixtos de set jugadors cada un amb un porter i sis jugadors de pista, que han de ser obligatòriament tres xics i tres xiques. Es juga sobre una pista de 20×40 metres i les porteries tenen dos metres d’alçària i 3 d’amplària. L’essència del joc consistix a colpejar amb la mà un baló específic per a esta modalitat esportiva i ficar-lo en la porteria. Bàsicament, les seues normes més importants són dos. Només es pot colpejar el baló amb una mà i només es pot fer una vegada, és a dir, no està permés tocar-lo dos vegades seguides. El colpbol ja ha tingut el reconeixement del Consell Superior d’Esports (CSD)”.

L’edil almoradidense va explicar Diàriament de la Vega que “ens ha paregut una modalitat esportiva molt interessant pel seu caràcter integrador, solidari i mixt, és a dir, amb presència de la dona, una cosa molt important, ja que l’esport masculí està assentat, però l’esport entre la dona no tant i necessita ser potenciat. Això és una cosa que tenim molt present en la línia de treball que portem en la Regidoria d’Esports d’Almoradí. Per esta raó, hem decidit proposar la pràctica i difusió del colpbol als col·legis d’Almoradí, els alumnes de la qual vénen ja entrenant de cara a esta primera trobada. La regidoria ja ha comprat una remesa de balons oficials per a la pràctica d’este esport. Estem molt il·lusionats amb este nou esport i la seua difusió entre els veïns d’Almoradí per a ampliar l’oferta esportiva “.

En esta primera trobada de colpbol, participaran dos equips de cada col·legi. Els equips estaran formats per alumnes de 5t’i 6t curs d’Educació Primària. Durant el matí del 26 de març tindran lloc els partits de classificació i a la vesprada la disputa de les semifinals i la final.

“L’objectiu no sols és la difusió del colpbol a Almoradí, sinó en la comarca. A través del Consorci Esportiu del Baix Segura, els regidors d’Esports dels municipis integrants del mateix ja hem parlat de la possibilitat en un futur no molt llunyà d’organitzar un primera trobada comarcal”.