CONCLOU EL CINQUÉ CAMPIONAT D'ESPANYA DE COLPBOL

La 5a Edició del Campionat d’Espanya de Colpbol, celebrada el passat 02, 03 i 04 de maig de 2024 en València i Meliana, ha estat tot un èxit amb la participació de 12 equips de tot arreu d’Espanya, qui han pogut competir en dos categories diferents. En aleví, es va comptar amb la representació d’Oliva, La Pobla de Farnals, Foios, Meliana i Albalat dels Sorells; mentre que a la categoria junior, hi va participar València, Burjassot, Alfafar, i Oliva.

Tots i totes les participants han pogut disfrutar de les tres jornades a les meravelloses instal·lacions del Poliesportiu de Natzaret de la ciutat de València i el nou Pavelló Poliesportiu de Meliana.

Un esdeveniment que ha rebut el recolzament de la Direcció General d’Esport de la GVA, la Diputació de València, la Fundació Esportiva Municipal de València i l’Ajuntament de Meliana.

Així, el passat dijous 02 de maig va tindre lloc l’acte d’apertura al Pavelló Principal del Poliesportiu de Natzaret, on es van presentar tots els equips, destacant la presència del Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva format per persones amb diversitat funcional. Es va fer una xicoteta presentació i un parlament per part de la Regidora d’Esports de Foios, Emma García Quinto, i Juanjo Bendicho, creador de l’esport, i es va realitzar una desfilada de tots i totes les participants.

Posteriorment, es va dur a terme un partit d’exhibició on es va corroborar el alt grau d’inclusió que genera el Colpbol amb participants adults, adolescents, xiquets, persones amb diversitat funcional i sense, etc. i que va servir com a punt de partida del campionat pròpiament dit amb els dos partits inaugurals de categoria aleví (Foios vs. Pobla de Farnals) i junior (Alfafar vs. València) de la primera fase.

Al sendemà, es va disputar el gros de la competició, on el Poliesportiu de Natzaret va acollir de nou la fase primera de totes les categories. Cal destacar la participació d’Oliva, que va tindre representació en totes les categories; l’excel·lent resultat de l’equip de La Pobla de Farnals en tots aquests partits; l’equip de Comenius que jugava en casa; el gran joc de l’equip d’Alfafar; la participació de Foios com a anteriors campions de la seua categoria; el debut d’ambdós equips d’Albalat dels Sorells, que van tenir una participació molt regular al llarg de la competició; els/les jugadors/es de Meliana qui van pagar els nervis, però amb un joc sòlid que va anar de menys a més; i els/les representats de Burjassot, amb dos equips, qui van demostrar la seua competitivitat sana.

A més, per al berenar del divendres 03 de maig, es va repartir fruita fresca, distribuïda per Vicente Peris.

Per a l’última jornada del dissabte 04 de maig, el Campionat es traslladà a la ciutat de Meliana en el Poliesportiu de Meliana, seu de les finals, on es va jugar la fase final de semifinals, 3r i 4t lloc i finals. A més, per a esmorzar, els i les participants, i acompanyants, van poder refrescar-se amb orxata proveïda per Orxateria Subies.

Com a resultat d’una jornada de fortes emocions, en categoria aleví van quedar guanyadors l’equip de Foios EC A; i, en categoria junior, van quedar com a campions l’equip de Comenius de València.

Per concloure amb el 5é Campionat d’Espanya de Colpbol es va dur a terme l’acte de clausura, on es va reconèixer a cada equip la seua participació i el seu esforç i treball amb les medalles corresponents a cadascú. Després, es va realitzar l’entrega de trofeu per als títols de 3r classificat, subcampió i campió de la seua categoria. A continuació, es va fer una foto conjunta on va quedar retratada la satisfacció d’haver participat de tots/es els/les jugadors/es, l’alegria i lo bé que s’ho han passat.

Finalment, els equips van poder conèixer-se més properament i gaudir d’un dinar de clausura proveït per Cooking Bussiness en les mateixes instal·lacions de Meliana, juntament amb els/les entrenadors/es i els/les seus/es acompanyants, florint així els valors d’amistat i companyerisme de la competició sana.

Sent així, gràcies al triomf d’aquest esdeveniment i de l’auge del Colpbol, des de l’organització de l’Associació Esportiva Colpbol s’està plantejant el 6é Campionat d’Espanya de cara al vinent any 2025, en la línia per seguir amb el creixement de l’esport a nivell nacional i de traslladar aquest augment de la seua pràctica en les diferents comunitats autònomes en una participació major de cara a les futures edicions.