CRÒNICA DEL TORNEIG NACIONAL 2023

CONCLOU EL QUART CAMPIONAT D’ESPANYA DE COLPBOL

La 4a edició de la València Colpbol Cup ha suposat la recuperació del campionat de Colpbol més important a nivell estatal després del parèntesi de la pandèmia i on 16 equips de diferents llocs d’Espanya han pogut competir en tres categories diferents.

Equips representant de ciutats com Oliva, Huelva, Canet, Xàtiva, Sevilla, Meliana, Burjassot o Alfafar entre altres han desplegat un Colpbol molt vistòs i de qualitat al llarg de la competició. 

Tots i totes les participants han pogut disfrutar les tres jornades del torneig de les completes instal·lacions del nou Pavelló Poliesportiu de Meliana, que s’ha estrenat en el seu primer campionat nacional, i del Poliesportiu de Natzaret a la ciutat de València. 

Un esdeveniment que ha rebut el recolzament de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, l’Ajuntament de València a través de la Fundació Esportiva Municipal i la col·laboració i coordinació amb l’Ajuntament de Meliana. 

La primera jornada de divendres va tindre lloc l’acte d’apertura al Pavelló Municipal de Meliana, on es van presentar tots els equips, destacant primerament la presència de l’equip del Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva format per persones amb diversitat funcional i que va rebre una atronadora ovació. Posteriorment varen intervindre els representants institucionals, especialment l’alcaldessa de la ciutat seu principal, Meliana, Trinidad Montañana, i es va realitzar una desfilada de tots i totes les participants.

Posteriorment, es va disputar un partit d’exhibició on es posà de manifest l’alt grau d’inclusió que genera el Colpbol amb la participació als dos equips de persones adultes, adolescents, xiquets, persones amb diversitat funcional i que va servir com a preàmbul del torneig pròpiament dit amb el partit inaugural de la categoria aleví (Port de Sagunt vs Foios A) i el corresponent de la categoria infantil (Huelva vs Los Coyotes Canet).

A continuació i per finalitzar la primera jornada els jugadors es van poder conèixer-se més properament i compartir el “Sopar d’equips” àpat de benvinguda proveït per Cooking Bussiness en les mateixes instal·lacions de Meliana, juntament amb els entrenadors i entrenadores, acompanyants, àrbitres i l’organització amb música i discomòvil, donant peu a viure els valors d’amistat i companyerisme en un ambient de competició sana.

A l’endemà, al llarg de tot el dissabte, es va disputar el gros de la competició, on el Poliesportiu de Meliana va acollir la primera fase de totes les categories amb la disputa de més de 30 partits a les tres pistes del torneig; diumenge la competició es traslladà a la ciutat de València, concretament al barri de Natzaret que va acollir la fase final del campionat.

Cal destacar entre altres la participació d’Oliva, ciutat que va tindre representació en totes les categories; l’excel·lent joc i resultat de l’equip de Sevilla, amb una trajectòria històrica a totes les edicions del campionat nacional,  en les que pujaren al pòdium, i que va tindre una caiguda del rendiment esportiu a la fase final que els entrenadors saberen reforçar i incidir de forma positiva en l’estat d’ànim dels seus jugadors i jugadores; l’equip de Meliana que jugava a casa i va pagar l’inexperiència però va ser un equip sòlid que anà de menys a més i, a pesar de les derrotes inicials va finalitzar amb victòria demostrant que l’esforç i la concentració dona les seues recompenses; també cal destacar el gran joc de l’equip de Huelva que va dominar la categoria infantil amb un joc de molta qualitat i on va brillar el seu davanter que va aconseguir finalitzar en gols el bon Colpbol de l’equip andalús i que els permeté proclamar-se finalment campions;  el debut de Los Coyotes de Canet, que tingueren una participació molt regular al llarg de la competició; la participació de San Pedro Port de Sagunt com a vigents campions de la categoria aleví i que demostraren la seua competitivitat i bon joc, arribant a la final i quedant definitivament subcampions de la categoria acompanyats d’una nombrosa afició bolcada amb l’equip; destacar també a Alfafar que va tindre una participació de nota alta i disputà amb un dels seus equips la final junior front l’equip Sant Francesc Oliva. Final molt disputada d’una gran intensitat i emoció.

Al llarg del dissabte els participants van poder refrescar durant els descansos amb menjar saludable, al matí amb fruita fresca distribuïda pel col.laborador de l’Associació Esportiva Colpbol, Vicente Peris, meló, pinya, meló d’Alger… i per la vesprada amb orxata ben fresqueta proveïda per la firma d’Almàssera, Orxata Súbies.

La jornada del diumenge al Poliesportiu de Natzaret, seu també de les finals autonòmiques que tanquen cada any la Lliga Oficial de Colpbol, va ser escenari de la disputa de les semifinals, els partits pel 3r i 4t lloc i les finals a les tres categories.

Finalment en una jornada d’emocions fortes, en categoria aleví va quedar primerr l’equip de Foios Escola Colpbol A que va vencer en una final ajustada a San Pedro Port de Sagunt, en categoria infantil va aconseguir la copa l’equip de Colpbol Oficial Huelva en imposar-se a Oliva i, en categoria junior, el campió va ser l’equip de Barri de Sant Francesc d’Oliva al guanyar després dels 40’ de joc a l’equip Cash Gang Alfafar.

Per concloure amb el 4t Campionat d’Espanya de Colpbol es va celebrar l’acte de clausura i entrega de premis, on es va reconèixer a cada equip la seua participació, el seu esforç i treball amb les medalles per a cada jugador. 

Posteriorment es va fer un reconeixement especial al jugador o jugadora més valuós de cada final, on va destacar la colpbolista de l’equip d’Oliva en categoria Junior, Carmen Bertomeu, Adrián Belda de Foios a la final aleví i el jugador de Huelva David Martín Orube en categoria infantil.

Finalment el pòdium d’equips de cada categoria van rebren els trofeus que els acredità com els millors equips de Colpbol d’Espanya 2023.

PALMARÉS CAMPIONAT ESPANYA 2023

CATEGORIA ALEVÍ

CAMPIO: Foios EC A

SUBCAMPIO: San Pedro Puerto de Sagunto

3r CLASSIFICAT: Foios EC B

CATEGORIA INFANTIL

CAMPIO: Colpbol Huelva

SUBCAMPIO: San Francesc Oliva

3r CLASSIFICAT: Los Coyotes Canet

CATEGORIA JUNIOR

CAMPIO: Barri S. Francesc Oliva

SUBCAMPIO: Cash Gang

3r CLASSIFICAT: Colpboleros

La 4ª edició de la València Colpbol Cup va acabar amb la satisfacció conjunta per l’excel.lent organització, l’alt nivell de Colpbol exhibit pels equips i el disfrut compartit de tres dies d’esport i valors. La foto final de família retratà l’alegria dels participants i posa el colofó al torneig.

Fer esment a la gran importància i la bona gestió dels equips arbitrals i la feina dels entrenadors i entrenadores en la preparació prèvia dels seus respectius equips que es va reflectir en grans partits i molta emoció.

L’Associació Esportiva Colpbol des de ja mateix comença a treballar en l’organització del 5é Campionat d’Espanya de cara el 2024, en la línia per seguir donant l’oportunitat a que el creixement del coneixement i pràctica del nostre esport arreu dels territoris tinga el seu torneig de referència i s’incremente la participació i representativitat en les futures edicions.