Després de 64 partits, 251 gols i un Colpbol de màxim nivell, Sant Pere PS aconsegueix un doblet històric.
 
Després de tres intensos dies de competició, 64 partits disputats, 251 gols marcats i una fase final de somni, amb partits d’un nivell de Colpbol de gran qualitat, es tanca la temporada 2018-2019 coronant a Sant Pere Port de Sagunt com el millor equip d’Espanya, prenent el testimoni d’HSJ Zaragoza i Colpbol Oficial Huelva guanyadors la passada edició.
 
El Campionat d’Espanya de Colpbol 2019 ha evidenciat la progressió del Colpbol en tots els sentits i les més de 20 hores de competició, el sopar d’equips, les cerimònies d’obertura i clausura i la festa final del diumenge refermen la força d’este esport i l’aposta i convicció de l’AE Colpbol pels valors intrínsecs que el caracteritzen, plasmats en cada jugada, en cada partit i en cada minut de la València Colpbol Cup 2019.

CRÒNICA DEL 3º CAMPIONAT D’ESPANYA DE COLPBOL

El campionat s’obria el divendres amb els partits d’exhibició, on de nou es va constatar el potencial inclusiu del Colpbol amb la participació dels jugadors i jugadores amb diversitat funcional del CO La Costera de Xàtiva i el CEE Verge de l’Esperança de Xest que van competir de manera normalitzada al costat d’altres esportistes i van gaudir al màxim de les seues trobades. Posteriorment el partit inaugural de cada categoria va obrir el foc de la competició: Zaragoza- Sant Isidre València i CO Huelva- Garbibol L’Eliana

Sobre el paper els campions d’Espanya 2018 partien com a favorits, HSJ Zaragoza en categoria aleví i Colpbol Oficial Huelva en infantil, però la primera fase ja va constatar el nivell del quadre saguntí que va quedar primer classificat en ambdues categories, celebrades entre el divendres i el dissabte en les pistes de Burjassot, i el diumenge va confirmar el seu domini en la fase final en el pavelló del poliesportiu de Natzaret.

De fet encara que van accedir a semifinals, els actuals campions van perdre en semifinals la seua pretensió de revalidar el títol, els aragonesos no van poder superar al Port de Sagunt, i els de Huelva al Sevilla.

Va destacar el paper de sevillans i elianencs en una fase final emocionant que donà els següents resultats:

Semifinals aleví:

Port de Sagunt 4- HSJ Zaragoza 0
ColpGarbí 3-SP Crisólogo Sevilla 2

Semifinals infantil:
CO Huelva 1- Severo Ochoa Sevilla 3
Sant Pere 6- Garbibol 0

Així van quedar definides les finals i les finals de consolació, en aquestes últimes, els equips andalusos van tindre sort dispar:

Zaragoza 0- Sevilla 3
Garbibol 4- Huelva 1.

Garbibol i SP Crisólogo Sevilla accedien així al podi del nacional de Colpbol 2019.

LES FINALS

La gran final aleví es va caracteritzar per la igualtat i el suspens, doncs Port de Sagunt va haver de remuntar un 1-2 en contra davant ColpGarbí assegurant-se amb açò el títol, que conquisten per primera vegada, després del subcampionat en 2018, per un resultat final de 3-2.

En la categoria infantil tampoc va poder revalidar el seu títol el vigent campió, Huelva, que va perdre el seu semifinal,  a la qual havia accedit en quedar segon en la primera fase, davant Severo Ochoa Sevilla per 3-1; en la segona semifinal, Port de Sagunt va dominar clarament a Garbibol al que va golejar 6-0. No obstant això el torneig dels de l’Eliana també ha sigut molt meritori.

La final entre Port de Sagunt i Severo Ochoa Sevilla va mostrar dos estils de Colpbol diferents, l’aposta combinativa i ràpida dels sevillans i el joc més directe dels valencians. Finalment el poder físic dels jugadors i jugadores valencians i la seua fortalesa defensiva, tan sol van encaixar 6 gols en tot el campionat, es van imposar i el resultat de 4 a 1 coronava a Port de Sagunt també en la categoria infantil.

La cerimònia de lliurament de trofeus va posar la cloenda a una intensa tercera edició de la competició nacional de Colpbol, que va evidenciar un creixement i millora tècnica i tàctica de tots equips que van exhibir un Colpbol d’alt nivell.

3  4  
 5 6