L’esport de recent creació, Colpbol, ja compta amb el seu baló reglamentari. Es tracta d’un pas més dels molts que ha donat esta modalitat esportiva que va nàixer a Foios fa 13 anys de la mà del seu creador, el professor d’Educació Física Juanjo Beneït, i que en eixe temps s’ha implantat en una gran quantitat de centres de primària i secundària, tant públics com concertats, de tota la Comunitat Valenciana.

La presentació del baló oficial es va realitzar en el bressol del Colpbol i va anar a càrrec del propi Bendicho, que va estar acompanyat per l’alcalde de Foios, Héctor Bueno, que va destacar “les virtuts d’un esport integrador, igualitari i, sobretot, educatiu”.

focolpbol2

 

El creixement i constant implantació del Colpbol en els centres educatius ha portat als seus responsables a la necessitat adoptar un baló oficial després de diverses proves. “La necessitat ha sorgit de la pròpia pràctica de l’esport”, segons va explicar Juanjo Beneït. “Han sigut els propis centres, els seus alumnes i els professors d’Educació Física els que ens demanaven consell sobre quin baló era millor per al joc i els que han propiciat que el Colpbol compte des d’ara amb el seu baló oficial amb la finalitat d’homogeneïtzar el reglament”. 

La creació del baló oficial ha anat a càrrec d’una empresa de Navarra especialitzada en la fabricació de pilotes esportives. Les seues característiques tècniques estan enfocades a millorar el joc. Des del seu grandària i la seua textura de plàstic fins al seu pes de 180 grams per a evitar el dany en les mans, ja que en el colpbol el colpeig de l’esfèric amb les mans és constant. “El baló s’ha pensat fins perquè el bot de la pilota siga el més dinàmic possible”, segons Juanjo Beneït.

Este nou esport va nàixer amb l’objectiu d’integrar a tots els seus participants per a superar les limitacions educatives de les modalitats tradicionals, buscar la igualtat entre tots membres de l’equip -que són mixtos per reglament- i així fer créixer l’autoestima de què intervenen en un joc “en el que la figura del ‘xuplador’ és impossible que existisca”, es va encarregar de matisar Beneït, ja que per a arribar a la porteria contrària cada membre del grup només pot colpejar una vegada quan li arriba la pilota.

El baló oficial pot adquirir-se en la web oficial www.colpbol.es