GALA DEL 25 ANIVERSARI AL CENTRE LA PETXINA DE VALÈNCIA

El dijous 23 de febrer de 2023, el Complex Esportiu i Cultural de la Petxina de València es va convertir en l’escenari de la Gala dels 25 anys del Colpbol, acte central de les accions que estan realitzant-se des de finals de 2022 vinculades a la commemoració del camí del nostre esport en una fita tan significativa.

L’esdeveniment es va iniciar a les 18:30h amb la inauguració oficial de l’exposició, “Colpbol, 25 anys d’esport i valors” que fa un recorregut i posa en context els passos, evolució i creixement del Colpbol des del seu origen i creació, i on es va poder gaudir d’un recull gràfic i d’objectes des dels seus inicis fins a l’actualitat.

A continuació es va donar pas a la pròpia Gala del 25 Aniversari del Colpbol, que va comptar amb l’assistència i participació de diverses entitats públiques i privades, la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, la Diputació, Caixa Popular, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, entre altres, així com persones i figures reconegudes, vinculades al desenvolupament, creixement i implementació d’este esport en les últimes dècades.

A l’acte, es va presentar en primer lloc el vídeo recopilatori dels 25 anys del Colpbol. Després, hi va haver una taula redona sobre l’impacte del Colpbol i els seus valors, on van intervindre, entre altres, David Peris, president de la Federació Espanyola de Psicologia de l’Esport; Raquel Andrés, directora general d’Inclusió Educativa de la Generalitat; David Soler, coordinador esportiu de COPAVA; i diversos professors i jugadors i jugadores de Colpbol.

Seguidament, es va procedir amb el lliurament del premi a la proposta guanyadora del concurs del logotip dels 25 anys del Colpbol, al jove dissenyador valencià Aaron Rayen. Així mateix, es va repassar també l’expansió territorial del Colpbol a nivell nacional, europeu i internacional i es va reproduir un vídeo de diferents testimonis i practicants del mateix arreu del món.

Després, Juanjo Bendicho, creador del Colpbol i president de l’Associació Esportiva Colpbol, va oferir un emotiu discurs sobre la seua experiència i va fer una reflexió d’estos primers 25 anys de l’esport i tot l’ampli projecte esportiu i educatiu nascut al seu voltant; a més va expressar el seu agraïment als assistents, amb una distinció especial a algunes persones que, d’una forma o altra, han tingut una influència significativa en la història del Colpbol i que van ser reconegudes amb una placa commemorativa.

La gala va finalitzar amb la intervenció del director general de l’Esport de la Comunitat Valenciana, Josep Miquel Moya, que donà pas, com a tancament de l’esdeveniment, a un còctel al hall de l’edifici de la Petxina.

Amb tot això, es va poder gaudir d’una jornada de celebració del primer quart de segle del Colpbol, esport d’equip d’origen valencià, mixt, cooperatiu i igualitari, que està en ple procés d’expansió a Europa i al món.