L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presentà en la sala d’actes del monestir de Sant Miquel dels Reis la publicació sobre les regles de joc del Colpbol.

Hi participaren el president de la Secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic, l’acadèmic Artur Ahuir, i el creador i autor de les regles del Colpbol, Juanjo Bendicho.

La col.lecció Reglaments Esportius és una de les apostes de l’ent normatiu del valencià pel que fa a llenguatges específics i tècnics, i després del futbol, el bàsquet i la pilota, l’Acadèmia ha publicat el treball de l’Associació Esportiva Colpbol, una vegada ja reconegué el colpbol com a vocable en el Diccionari Normatiu i davant el fort creixement d’esta modalitat d’orige valencià.

L’obra inclou, a banda del reglament complet, un vocabulari bàsic d’este esport i esdevé una eina de consulta, de treball i didàctica excel.lent per a introduir o aprofundir en el Colpbol.

A l’acte assistiren nombrosos acadèmics, professorat i públic en general en el marc incomparable del Monestir de Sant Miquel, seu de l’Acadèmia.

IMG 7106
Monestir sant miquel IMG 7103