València. La consellera d’Educació, María José Català, ha explicat que la Generalitat Valenciana inclourà la modalitat esportiva del Colpbol en els continguts de l’assignatura d’Educació Física el pròxim curs.

El Colpbol es potenciarà a través de la posada en marxa del “Programa Colpbol” i serà introduït en tots els nivells educatius, amb l’objectiu, segons Català, “de reforçar esta modalitat com un element que ens permeta aconseguir una Comunitat més igualitària i que reconeix les seues iniciatives de qualitat educativa amb orgull”.

El programa pretén dotar al professorat i els centres valencians de tots els recursos i instruments necessaris per a incloure el Colpbol com un nou contingut amb totes les garanties i facilitar i impulsar la seua participació en la Lliga de Colpbol.

S’ha creat un Vídeo Didàctic, “El Colpbol, l’esport en clau educativa”, un nou espai web sobre el Colpbol i es realitzarà en 2014 un Pla Específic de Formació sobre el mateix en tota la Comunitat.

Cal recordar que la Generalitat ja va reconéixer de forma oficial el Colpbol com a esport i que ha donat suport a les seues competicions amb la inclusió de la Lliga Oficial de Colpbol en els Jocs Esportius de la Comunitat.

Esta Lliga de Colpbol ha comptat amb la participació de més de 15.000 esportistes en edat escolar en els últims anys i amb desenes de centres sostinguts amb fons públics.

Segons ha explicat Català, “el Colpbol és una modalitat esportiva valenciana, que s’ha consolidat com una alternativa als esports d’equips més tradicionals pel seu caràcter integrador, sense caires de gènere, extremadament cooperatiu i inclusiu”.

“Potenciar este esport és un bon exemple de l’aposta del Consell per l’excel·lència i per les propostes que milloren i incrementen la qualitat del sistema educatiu”, ha assegurat.

Cal recordar que este esport es basa en la competició entre dos equips mixtos que han d’introduir un baló en la porteria contrària a base de colps amb la part superior del cos.

Creació d’un docent valencià

El Colpbol va ser creat per un professor valencià, Juan José Bendicho, fruit de la innovació i la investigació en la seua experiència com a docent i ha sigut guardonat recentment a nivell nacional amb el Premi a la Innovació Educativa del Ministeri d’Educació.