Holandesos, italians, mexicans, bascos i belgues descobrixen el Colpbol a través de la comunicació de Juanjo Bendicho.

El II Congrés Mundial de Pilota a Mà, organitzat per la Universitat Catòlica de València i la Federació de Pilota Valenciana va reflexionar sobre els jocs de pilota de diferents parts del món al llarg de tres dies a València. Representants de diferents modalitats de pilota de Bèlgica, Itàlia, Euskadi, Holanda o Mèxic entre altres van analitzar el passat, present i futur dels jocs de pilota a mà i van compartir experiències, inquietuds i solucions de futur.

Estimular la investigació científica al voltant dels jocs de pilota a mà i iniciar una relació consistent i profitosa entre els jocs de pilota i l’educació van ser dos dels grans objectius del Congrés; en este marc, el professor d’educació física Juanjo Beneït va realitzar una comunicació titulada “El Colpbol: el colpege cooperatiu” on va posar en relleu l’aportació del Colpbol al conjunt de jocs de pilota a mà des d’una perspectiva verdaderament educativa. Així mateix Juanjo va analitzar les semblances i diferències del Colpbol amb els jocs tradicionals de pilota, fent una anàlisi exhaustiva de les relacions tecnicogestuals del Colpbol i la pilota valenciana, precisant, per un altre costat, l’aportació cooperativa i coeducativa que este incorpora dins del conjunt de jocs i esports de pilota.
La finalitat de mostrar a la societat l’existència, situació i beneficis dels jocs de pilota mà va quedar patent des d’una òptica integradora i formativa a través de la comunicació sobre el Colpbol.